Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Κυριακή 19 Απριλίου 2015

Παιδιά της κυβέρνησης, παρεξήγηση!..

H στρατηγική της κυβέρνησης στις διαπραγματεύσεις, ο σύντροφος Στρατούλης και ο κίνδυνος να πάμε... άκλαφτοι για μία παρεξήγηση.


Νομίζω ότι δεν θέλει και ιδιαίτερες - μαντικές - ικανότητες για να καταλάβει κανείς με ποια στρατηγική κινείται η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις της με την τρόικα - συγνώμη, τους θεσμούς ήθελα να πω.

Λοιπόν, με δύο λόγια, η τακτική της έχει ως εξής: θα τους πάμε μέχρι τα άκρα. Θα τους απειλήσουμε κι αν χρειαστεί θα τους το δείξουμε κιόλας, ότι είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος αυτού του δρόμου, που συμπίπτει να είναι γκρεμός, ποντάροντας στο γεγονός ότι υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα, αν πέσουμε εμείς, να συμπαρασύρουμε κι εκείνους στο χάος. Θέλουμε να τους τρομάξουμε, δείχνοντας ότι δεν φοβόμαστε ούτε το Graccident, ούτε το Grexit, ούτε τίποτα. Και ή θα τους αναγκάσουμε την τελευταία στιγμή να υποχωρήσουν ή σε διαφορετική περίπτωση θα τους απειλήσουμε με μια μεγάλη περιπέτεια, η οποία, προς το παρόν, έχει έναν σίγουρα χαμένο: Εμάς!

Γιατί, σε αυτή τη φάση, δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι εκείνοι δεν έχουν κάνει τα κουμάντα τους για την γλιτώσουν με απλές «αμυχές» ή στη χειρότερη με κάποιον «τραυματισμό», απ΄ την μετωπική που έρχεται. Για εμάς όμως ο «θάνατος» είναι σίγουρος.

Αυτό που πρέπει όλοι να καταλάβουν είναι ότι αν μια - το επαναλαμβάνω, μία - υποχρέωση της Ελλάδας στο εξωτερικό δεν πληρωθεί, τότε η χώρα κινδυνεύει να κηρυχθεί μέσα σε μερικές μέρες σε πτώχευση. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Πόσο δυνατά θα πρέπει κανείς να το φωνάξει για να το καταλάβουν στο Μέγαρο Μαξίμου, στο υπουργείο Οικονομικών και όπου αλλού πρέπει;

Βροντοφώναξε ο σύντροφος Στρατούλης από το Μεσολόγγι ότι ο ελληνικός λαός ξέρει, όταν χρειαστεί, να λέει τα μεγάλα όχι και να κάνει τις ηρωικές εξόδους. Σωστό, αλλά όταν προηγουμένως το έχει αποφασίσει και έχει εξουσιοδοτήσει τους ταγούς του να το πουν. Όμως εν προκειμένω, ο ελληνικός λαός δεν εξουσιοδότησε κανέναν, είτε λέγεται Τσίπρας, είτε λέγεται Λαφαζάνης, είτε λέγεται Σαμαράς, είτε όπως θέλει, να τον βγάλει από το ευρώ. Εξέλεξε δημοκρατικά την παρούσα συγκυβέρνηση για να κρατήσει τη χώρα εντός του ευρώ, εφαρμόζοντας μια άλλη πολιτική, αλλά μέσα στο πλαίσιο του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος.

Όπερ σημαίνει ότι δεν εξουσιοδότησε κανέναν να αποφασίσει «ηρωικές εξόδους» και άλλα συναφή. Αν στη κυβέρνηση έχουν καταλάβει κάτι διαφορετικό, τότε θα πρέπει κάποιος να τους φωνάξει δυνατά «παρεξήγηση». Και θα είναι άδικο να πάμε άκλαφτοι για μια «παρεξήγηση»!

www.voria.gr//Ο Τειρεσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου