Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Φλέβα χρυσού, υπό όρους, στην Ελλάδα

Πού βρίσκονται τα πολλά λεφτά, αν βρει εφαρμογή το καλό σενάριο για την ελληνική οικονομία



Στα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι εναπομείναντες διαχειριστές ξένων funds που παραμένουν στην χώρα μας. Εκτιμούν ότι αν τελικώς η κυβέρνηση κλείσει συμφωνία με τους δανειστές, τότε σε διάστημα 1,5 - 2 μηνών, μπορούν να αποκομίσουν κέρδος της τάξης του 40%, αφού βλέπουν τις τιμές να σκαρφαλώνουν στα επίπεδα των 70 και 75 σεντς, σε αυτή την περίπτωση.
Η συγκεκριμένη αγορά υπολογίζεται σήμερα σε περίπου 12 - 14 δισ ευρώ. Για την ακρίβεια, περίπου 9 δις ευρώ είναι τα ομόλογα του δημοσίου, ενώ αν σε αυτά προστεθούν άλλα 2 – 3 δις ευρώ, που είναι των τραπεζών και άλλα 1,5 – 2 δις ευρώ που είναι σοβαρά εταιρικά, όπως για παράδειγμα, της ΔΕΗ ή των ΕΛΠΕ, τότε προκύπτει το παραπάνω συνολικό ποσό.
Υπό κανονικές συνθήκες, βεβαίως, θα θεωρούνταν πολύ μικρό. Κι έχουν δίκιο όσοι αποκαλούν την ελληνική αγορά ρηχή. Όμως, ακόμα κι έτσι, μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά αποδοτική, αν το καλό σενάριο για την ελληνική οικονομία βρει εφαρμογή. Κι έτσι, θα ισοφαριστούν κάπως και οι πολύ μεγάλες απώλειες που έχουν γράψει μέχρι σήμερα τα περισσότερα από τα ξένα χαρτοφυλάκια που επέλεξαν την Ελλάδα για να τοποθετήσουν ένα μέρος των αποθεματικών τους.
www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου