Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Η διασύνδεση της Ομογένειας με την Ελλάδα, η επικοινωνία με το μητροπολιτικό κέντρο.

Στην αμφίδρομη επικοινωνία που πρέπει να υπάρξει με την Ομογένεια, με την μετάδοση της πληροφορίας, όχι μόνο από την Ελλάδα προς τους Έλληνες της διασποράς, αλλά και από την Ομογένεια προς τους Έλληνες, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, μιλώντας στη συνεδρίαση της Ειδικής Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής, όπου εξετάστηκαν οι δυνατότητες για τη δημιουργία δικτύων διασύνδεσης της Ομογένειας με το μητροπολιτικό κέντρο.
Ο κ. Αμανατίδης, αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα της αναβάθμισης της ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης στο εξωτερικό, και της προβολής των επιτυχιών, των επιτευγμάτων, αλλά και των προβλημάτων που έχουν οι Έλληνες της διασποράς. Σημείωσε τέλος, τον ιδιαίτερο ρόλο της Εκκλησίας, η οποία, όπως είπε, λειτουργεί ως τροφοδότης πληροφόρησης σε πολλές περιοχές του κόσμου, όπου δεν υπάρχουν οργανωμένες ελληνικές κοινότητες.
Την ενίσχυση του συντονισμού της δράσης για την διεύρυνση του διαύλου επικοινωνίας με τους Έλληνες της διασποράς, μέσω της ενίσχυσης του Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων, το οποίο διαθέτει αρχειακό υλικό, από ό,τι έχει συμβεί και συμβαίνει στην Ελλάδα ζήτησε ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Σκουρολιάκος.
Στον σημαντικό ρόλο για τον ελληνισμό της διασποράς, που μπορεί να διαδραματίσει η ΕΡΤ3, αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Θεόδωρος Καράογλου, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία τόνισε ότι απαιτείται η συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων, της ΕΡΤ, του Αθηναϊκού Πρακτορείου, του Καναλιού της Βουλής, αλλά και των ομογενειακών μέσων,
Την δημιουργία διαδικτυακής πλατφόρμας παροχής εκπαιδευτικού υλικού, πρότεινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης,
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ζήτησε στο δίκτυο να συμμετέχουν και εκπρόσωποι των ιδιωτικών καναλιών, ώστε, όπως είπε, «μαζί όλοι να φτιάξουμε το πλέγμα της συνεννόησης και της επικοινωνίας με τους ομογενείς».
«Το «μαύρο της ΕΡΤ» λειτούργησε πολύ αρνητικά και κυρίως λειτούργησε αρνητικά στους ομογενείς που ζουν στα πιο απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη, που ζουν στην Αμερική, στην Αυστραλία, στον Καναδά», εκτίμησε από την πλευρά της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη.
Τέλος, ο βουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Αντώνιος Γρέγος, υποστήριξε ότι είναι «σοκαριστικό», η Τουρκία «να ενημερώνει την Θράκη μέσω πολλών εκπομπών, στα βραχέα, ενώ εμείς όχι».
«Θα πρέπει να προηγηθεί μια συμφωνία για τη λειτουργία του ΣΑΕ και για το πώς θα γίνει και η κινητοποίηση του ελληνισμού της διασποράς, ώστε να προχωρήσουμε με στέρεα βήματα», υποστήριξε ο προεδρεύων της Επιτροπής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης. Ο κ. Τριανταφυλλίδης, τόνισε, ότι πολλοί ομογενείς δεύτερης ή τρίτης γενιάς, έχουν τα ελληνικά ως δεύτερη ή και τρίτη γλώσσα, και πρότεινε τη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας εκμάθησης των ελληνικών, ανάλογη με εκείνη που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη.
www.mignatiou.com//Κ. Θεοδωρακάκος, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου