Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Παραίτηση εάν επικρατήσει το ΝΑΙ προανήγγειλε Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Ο πρωθυπουργός τόνισε πως ο ελληνικός λαός θα επιβιώσει και χωρίς πρόγραμμα, προαναγγέλλοντας, εμμέσως πλην σαφώς, την παραίτησή σε περίπτωση «ναι».


Το δημοψήφισμα θα σημάνει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων με αυξημένη διαπραγματευτική δύναμη, τόνισε ο πρωθυπουργός ΑΛΈΞΗΣ ΤΣΊΠΡΑΣ σε συνέντευξή του παραχώρησε στην ΕΡΤ.
«Οι Έλληνες και Ελληνίδες θα επιβιώσουν και χωρίς πρόγραμμα. Μεθαύριο ο ήλιος θα βγει από την ανατολή, οξυγόνο θα έχουμε για να αναπνέουμε. Οι τράπεζες έκλεισαν γιατί αποφάσισαν κάποιοι να μην δώσουν παράταση, θέλοντας να αποτρέψουν τον ελληνικό λαό από το να αποφασίσει», συμπλήρωσε.
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τον λαό να απορρίψει την πρόταση των δανειστών, η οποία, όπως εξήγησε, δεν αποτελεί λύση. Το «όχι» σημαίνει ουσιαστικότερη διαπραγμάτευση, πρόσθεσε και επανέλαβε ότι στόχος των εταίρων δεν ήταν να γεφυρωθούν οι διαφορές, αλλά να υιοθετηθούν οι δικές τους προτάσεις.
Ο ίδιος προανήγγειλε, εμμέσως πλη σαφώς, την παραίτησή του, σε περίπτωση που η κάλπη του δημοψηφίσματος βγάλει το «ναι». «Δεν είμαι πρωθυπουργός παντός καιρού», είπε χαρακτηριστικά.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο ενός Grexit, ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι το σχέδιο της Ευρώπης δεν περιλαμβάνει έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά οι εταίροι θέλουν να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος και να σβήσουν σβήσουν την ελπίδα για τον τερματισμό της αποτυχημένης λιτότητας.

Απέναντι σε αυτό, συμπλήρωσε, πρέπει να απαντήσει ο ελληνικός λαός, συμπλήρωσε. «Τα τελεσίγραφα ενίοτε επιστρέφονται, και αυτό γίνεται με μεγαλύτερη δύναμη όταν τα στέλνει πίσω ένας ολόκληρος λαός», πρόσθεσε.

Πηγή: http://www.voria.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου