Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο ΤΟΠΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ

Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Κοινωνία Αξιών ....Χρηματοπιστωτικά & πολιτικό σύατημα.....



 Ο πρόεδρος της Κοινωνίας αξιών  Στέλιος Φενένος  γράφει.....

Πολλές φορές έχουμε γράψει για τα προβλήματα του χρηματοπιστωτικού τομέα στη χώρα μας.
Τα περισσότερα θετικά στοιχεία που παρουσίαζαν επί χρόνια, αποδείχθηκαν φουσκωμένα και ανεπαρκή.

Διάφορα σκάνδαλα κακοδιαχείρισης που αποκαλύφθηκαν κάποια στιγμή, σύντομα αποσιωπήθηκαν και μπήκαν στις καλένδες του βραδυκίνητου δικαστικού συστήματος!
Το πολιτικό σύστημα σφικταγκαλιασμένο χρόνια τώρα με τα συμφέροντα ενός αδιαφανούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, μεταθέτει σήμερα τα προβλήματά του στον απλό πολίτη που δεν έχει πρόσβαση στα μεγάλα “κεφάλια”!!!
Βλέπουμε τις περιοριστικές ρυθμίσεις για το capital control και τις μονομερείς πράξεις μεταβολής των συνθηκών, να εφαρμόζονται με σαδιστική γραφειοκρατία στον αδύναμο να αντιδράσει πολίτη, ενώ πολλά παραθυράκια έχουν ανοίξει και ανοίγουν συνέχεια για να εξυπηρετείται το πελατειακό και το οικογενειοκρατικό σύστημα!
Ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών αλλά και άλλα κυβερνητικά και τραπεζικά στελέχη, εβδομάδες πριν γίνει το "capital control", προειδοποιούσαν τα μέλη του συγγενικού τους κύκλου να σηκώσουν τα χρήματά τους.

Σήμερα, κάθε μέρα όλο και κάποια νέα γραφειοκρατική ρύθμιση μπαίνει από το χρηματοπιστωτικό σύστημα μονομερώς αποφασισμένη, για να ελέγξει την ροή των ίδιων μας των χρημάτων.
Για να πληρώσουμε ένα λογαριασμό πρέπει να κάνουμε αίτηση (!!!) στη τράπεζα για να μεταφέρει τα χρήματα, τα ΔΙΚΑ ΜΑΣ χρήματα λες και είναι δικά τους και μας κάνουν χάρη!
Εάν ήθελαν, θα μπορούσαν ακόμη και μέσα στα πλαίσια των ρυθμίσεων του "capital control" να εκμεταλλευθούν τις ευκολίες της τεχνολογίας ώστε να επιταχύνεται η οιαδήποτε γραφειοκρατική διαδικασία.
Π.χ. το να συμπληρώνεις χειρόγραφα αιτήσεις στις ουρές στο πόδι, θα μπορούσε να καλυφθεί με συγκεκριμένο μηχανογραφικό έντυπο, αφού τα στοιχεία του ιδιοκτήτη του λογαριασμού υπάρχουν ήδη στη βάση δεδομένων της τράπεζας (πως αλλιώς θα άνοιγε κάποιος λογαριασμό).
Θα μπορούσε επίσης να ενισχυθεί η διατραπεζική συνεργασία και να μην μετατίθεται η απαίτηση να αποδεικνύει κάθε φορά ο οιοσδήποτε συναλλασσόμενος, ότι δεν είναι ελέφαντας!!!
Τελικά, οι τράπεζες έχουν καταργήσει βάναυσα τον διαμεσολαβητικό τους ρόλο και έχουν καταστεί οι δυνάστες μιας ολόκληρης κοινωνίας και οι σφετεριστές των καθημερινών κόπων μας και των κόπων μιας ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου